Story of Strippy and the Soapbox

...Raspolažem s još milion nježnih i bezobraznih podataka naše mladosti, koja nas pred vlastitim očima vara i krade i napušta... (A. Dedić)

08.02.2012.

Par redaka o Marfiju i njegovom karakteru...

Marfijev zakon nalaže da, ako nemaš dovoljno svojih problema, da ćeš u moru životnih saputnika naći nekoga ko će da ti zadovolji kvotu istih.

 Paralelno sa tim, Marfi nalaže da, u trenutku kad padne najveći snijeg na svijetu, ti problemi će, onako sami od sebe da narastu do proporcija ugrožavanja što vlastitih života što svog lično.

Marfijev zakon nalaže da godinama plaćaš poreze, dadžbine, zdravstveno i penziono. Izlaziš na izbore. Dižeš neku graju i glas, želiš da nešto barem mrvu promjeniš. I onda kao takav moraš da se vukljaš po Hitnim pomoćima, da kukumavčiš i moliš taksiste za cijenu koliko bi te koštalo po suhom asfaltu do Kiseljaka da dođeš, i onda preklinješ doktore da nekoga prime u bolnicu. Jer dotična je prestara, i nije u životnoj opasnosti.

I onda, bez Marfija ali sa đonovskim obrazom bošnjaka, isučeš mobitel i nađeš štelu. Jer, od srca želiš da je ovo neki normalni grad, neki normalan svijet, i da vjeruješ u bajke da su svi jednaki i da se nešto zaslugama može postići. A onda se spustiš duševnim liftom na sedmi sprat ispod zemlje, i sjetiš se da nije mali Mujica glup, kad prati sve Turke...

Marfijev zakon naravno nalaže da, ako želiš nešto da postigneš po principu "srce, ruke i lopata" a bez para, mita i naravno dokazivanja pedigrea unazad sedam koljena, da se elegantno preseliš ili u Ameriku, Kanadu ili Švedsku. Tamo barem znaju isčekivati snijeg, i "u letu ga fataju".

Marfi, nabijem te nogom!

Story of Strippy and the Soapbox

A sada SPEKTAKL:Moji favoriti
Strippyripi reklamica
Mrezni xxxing - Blogova

Kliknulo me vas...
256452

Powered by Blogger.ba