Story of Strippy and the Soapbox

...Raspolažem s još milion nježnih i bezobraznih podataka naše mladosti, koja nas pred vlastitim očima vara i krade i napušta... (A. Dedić)

28.09.2012.

Omaž ljetu koje se ljepljivo razvlači po asfaltu moga grada...

U nekom paralelnom univerzumu, ležim na plaži punoj nepoznatog svijeta. Do mene jedno jedino poznato lice čije oči kao nauljene igraju ispod tamnih sunčanih naočala. Trknem preko ceste do kuće, otvaram veliki profesionalni frižider u velikoj restoranskoj kuhinji koja nikad nije zaživjela. Vadim dvije konzerve onog "noviteta" Radlera, hvatam kutiju cigara i vraćam se na terasu. Gledam plažu i gledam "nauljenog" kako priča sa ubogom curicom koja prodaje vezene stolnjake po plaži. On pokazuje na mene i podlo se smijulji.

Sunce prži, nebo je čisto plavo bez oblačka, maestral još nije počeo da puše, a ja lagano prelazim cestu i mjerkam veliku žutu bovu do koje bih mogla da otplivam. Postavio je neki Hercegovac ima koja godina da veže brod. Više kao trajekt. I nema ga cijelo ljeto. Kažu da, ili su mu ukinuli njemačku penziju ili ga je srce opalilo, ili ga je kriza uhvatila.

Dok guram nauljenom Radler u ruke, pitam ga zašto se smijao sa prodavačicom.

"Ona radi za jednu ženu koja joj daje 20 kuna po komadu koji proda. Muž, a ne znam otkud joj muž kad ima 15 godina, on prodaje kukuruze. Kuna po komadu koji proda. Imaju smještaj, hranu im ne plaćaju."

- Crnjak. A što si se smijao?

" Zato što sam rekao da moja žena zna mnogo bolje da veze stolnjake od tih njenih".

- I što si onda pokazivao na mene? Nit sam ti žena nit znam da vezem.

"E pa upravo zato sam se i smijao".

Story of Strippy and the Soapbox

A sada SPEKTAKL:Moji favoriti
Strippyripi reklamica
Mrezni xxxing - Blogova

Kliknulo me vas...
256452

Powered by Blogger.ba