beats by dre cheap

Neću, ali baš neću da budem "Supermama" ženturača...

Jel vam se ikada desilo da vam je dan onako crn da crnji ne može da bude, sumanuto jurcate sa jednog kraja grada na drugi, a pred vama se ispeči i isprepreči "supermama"?

Kako ćete poznati "supermamu"? Supermama ima 40+ godina, ili se fura da ih ima toliko. Ambiciozno je shvatila život svog mladunca (po defaultu je jedno, nekad čak i 2, sve preko tog broja postaje obična, normalna, sluđena mama), te vazda vucara modernu torbu gabarita vreće za spavanje iz koje viri lektira, kakva igračka za razvoj dječije inteligencije ili eventualno hamer papir za školski projekat , friško je fenirana i natapirana (godinama već kosu kod kuće nije prala). Supermama je uglavnom zaposlena u nekoj od stranih organizacija, i ima plejadu žena koje pomažu, ali ruku na srce, nikada niti jedna ta primitivkuša ne može nju u potpunosti da zamjeni jer je ona savršena. Savršeno vozi automobil (barem ona tako misli, dok ljudi oko nje padaju u žbunje ili vrište), ništa joj nije mrsko i između treninga, baleta, književnih večeri za djecu, naprednih kurseva francuskog, i dječije škole plivanja, ona stvarno ništa ne stiže.

I naravno, djeca imaju po 25 playstationa, kompjutera, i po 3 vlastita Facebook profila. Na ulicu samo izađu dok čekaju mamin auto. Mamin auto naravno košta kao cijela jedna garsonjera ali je apsolutno prilagođen vozikanju po gradu. U maminom autu, koje baš briga za servis, gore sve moguće lampice, a o servisu i ne pomišlja. Supermama smiješno izgleda u tenama, ali su te tene kupljene na poslijednjem proputovanju po Parizu. I supermama jedva čeka da se napirlita i prohoda školom po informacije, roditeljske ili kakvu akciju skupljanja prihoda za Somaliju.

I ne daj ti Bože da nekad sjednete sa njom da pričate. Kad malo prorovite iznad priče o njenom dnevnom rasporedu, o njenom savršenom mužu (eh kud baš ja baksuz da potrefim jedinog koji ima neku manu), prekrasnom odmoru, divno odgojenoj i savršeno inteligentnoj dječici, onda kreće igra nadmetanja.

Dakle, sve što vi kažete, ona je to već uradila. Ne samo da je uradila, nego već i ima tri puta bolje rješenje. Sve što ste vidjeli i putovali? Supermama je davno to obišla. Valjda je njena predivna, natprosječno pametna mladunčad tjeraju da u svemu bude bolja i savršenija. A ne daj ti samo Bože da spomeneš onaj mračni period prije rata. Ono kad se pola grada kupalo tako što se poljevalo iz plastičnih bokala ili emajliranih lončića. Supermama nije. Ona je vazda imala etažno grijanje na plin, pa čak i prije Emerika Bluma.  I jacuzzi kadu ručno rađenu u Italiji, a cijevi je postavljao lično Giorgio Armani jer je kada rađena po njegovom nacrtu.

 

Šta je poenta ove priče? Ključ uspjeha supermama je što se svako jutro pogledaju u ogledalo i nafuraju sebe do te mjere da više nisu sposobne da razlikuju istinu od napuhanih laži koje im se roje u glavi. Svaki prosječni čitaoc (čitateljica) ove moje pričice za danas će stati i razmisliti malo da li se ona fura da je "supermama" i možda će se čak i uvrijediti. Ako se uvrijedite u startu, a ne pomislite da ja pojma nemam šta pričam, ne brinite, niste supermama.

A ja sam na svu sreću još uvijek nanino dijete a ne nečija supermama.

Story of Strippy and the Soapbox
http://strippyvamprica.blogger.ba
05/09/2011 15:21